Tuesday, August 16, 2011

Heegeldatud vaip...Crocheted rug




Sellest projektist ma siin rääkisingi :o)
Vaiba läbimõõt on 97cm ja materjali kulus 9m (3 erinevat värvi torutrikotaazi laiusega 35, 40 ja 55cm, mille ribad lõikasin 1,5cm laiusteks). Materjali hinnaks kujunes 12.46 eurot. Kui viitsiks vahest Kangadzunglis alesid passida, saaks poole odavamalt :)  Heegelnõel nr 10 ja viimasel kahel real nr 9, sest tundus, et muidu jääb liiga lõtv. Viimased 5 rida harutasingi esialgu üles ja tegin uuesti, sest hakkas lokkima. Meisterdasin vist 7 õhtut paari tunni kaupa. Pool ajast võttis ilmselt ribade tegemine, sest kuna polnud ketast, siis lõikasin kääridega.

That´s the project I was writing about here. This rug is 97cm in diameter and I used 9m of "elastic pipe" in various widths (35,40 and 55cm). I cut the pipe into 1,5cm wide ribbons. Total cost is 12.46 euros. Crocheting hook No 10 and 9 (last two rows). It took me about 7 evenings to complete.



Ja ma olen temaga üli-mega-väga rahul. Vaip sai täpselt selline nagu vaja. Värvid mängivad fotodel jälle pisut vingerpussi, kuid kõige reaalsem toon on ülaloleval pildil. Ma poleks kunagi arvanud, et minu kodus hakkab selline vaip olema. See värv on lihtsalt nii kreisi, kuid ära iial ütle iial - ta on mu kodus täiesti omal kohal ja tõeline energiasüst.

I am absolutely pleased with this project. It turned out just the way I expected.




Idee ise pärit ajakirjast "101 ideed". Algselt plaanisin, et ei võta mustrit otse ajakirjast, vaid kasutan mõnda ümmarguse liniku oma, millel ridade arv sinna 25 kanti, aga kord tundus üks ja kord teine vale ning naasesin ikkagi ajakirja juurde.

I got this idea from the magazine "101 ideas". At the beginning I was looking for some other pattern, but finally gave up and use the one described in the magazine. I´m sure that any other pattern is usable. This one has 25 rows.




Kuna ma ei riskinud sellist suurt asja kohe õigest materjalist heegeldama hakata, siis tegin ikkagi kõigepealt proovitöö tavalisest puuvillasest lõngast. Ma ei tea, kas asi oli minu algelistes oskustes või mis, aga igatahes tundub mulle, et õpetuses (ilmselt tõlketöö) on apsakad sees. Muidugi, ega muster ei ole raketiteaduse vallast ja seega sain pildi järgi ka kenasti hakkama.

Since I didn´t want to risk too much, I decided to make a swatch and used an ordinary cotton yarn. It seemed to me that the pattern had some mistakes (probably something went lost in translation), but I managed to read it down from the picture since the pattern was easy enough.




Muide, seal samas ajakirjas on veel üks vaiba pilt, aga ilma õpetuseta ning ma mõtlesin, et proovin selle mustrit ka järele aimata. See on aga veel pooleli, sest vahepeal on mõnus ka muid asju teha :) Mul oleks talle koht muidu olemas küll...aga värvi osas on veel ebaselgus. Ilmselt oleks väga vahva teha selline vaip näiteks ananassimustriga.

 By the way, there is another rug pattern in this magazine, that I am interested in :) I even starter to make a swatch, because there is no pattern.


Poolik proovitöö
 
Selline kätetöö siis seekord. Aitäh, et külastasite.
Thank you for visiting!

16 comments:

K. said...

Väga armas vaip. :)

Mullegi jäi ta silma ja mõtlesin paarist ülesharutatud kampsunist sellise heegeldada.

Torulõikamise juhend oli ka väga selge ja hea.

Ülle said...

Väga kihvt vaip! Lõpus oli vist üsna ebamugav teha...suur ja raske käes hoida. Aga lõpptulemus on maru ilus!
Lõikamise juhend on väga hea ja nutikas...proovin ka kindlasti järgi:)

Triin said...

Super tore vaip! Ja värvid meeldivad mulle väga :) Kindlasti annab mõnusa energialaksu ja loob rõõmsa meeleolu :)

Kadri Kivistik said...

Väga äge vaip! Nii särtsu täis ja pilkupüüdev!

Sirje said...

Mõnus vaip! Mulle oleks sellist vaja oma - peab vist vanad T-särgid ribadeks ekseldama :D

Liia käsitöö said...

Väga ilus vaip!
Olen ammu tahtnud kaltsuvaipa heegeldada, aga see eelnev töö on üsna tülikas ja siis lükkan aga edasi selle ettevõtmise. Ehk kunagi ... :)

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh kõigile :)

Ülle - ei olnud tülikas. Tõstsin kogu töö põlvedele ja oli täitsa ok. Pigem oli harjmatu nr 10 heegelnõel. Kui paar päeva hiljem üht teist asja nr 8-ga heegeldasin, siis tundus see imepeenike.

Diana Tammann said...

See vaip nii kena, et ütleks armas. :) Sa muutsid praegu minu arvamust sellistest vaipadest. :)) Tahaks kohe omale ka, ei tea ainult kuhu tema paneks. :)

Helena (Jenniplika) said...

Diana, aga heegelda siis mulle :)

Anita said...

Väga vinge vaip! :) Tahaks kaa!! :)

Tiina said...

Selle vaiba nägemine lisas mulle just jõudu, et jätkata t-särkide lõikumist. See töö on nii tüütu ja kuna vaimusilmas midagi ees motiveerivaks ka polnud, siis lõikumine venib ja venib. Nüüd on moivaator ka olemas :D

Helena (Jenniplika) said...

Tiina - lõikumine on tõesti tüütu. See võtab kindlasti pool aega kogu projekti mahust. Mina plaanin ikkagi ketaslõikuri soetada, siis vist tiba lihtsam :)

Anonymous said...

Greate rug.. I have been looking for this pattern. Could you send it to me... in english?

Many thanks.

Unknown said...

Väga ilus vaip! Prooviksin isegi selle tööga hakkama saada, kuid puudub muster- kas seda oleks võimalik postitajal jagada või mis kuu "101 ideed" numbrist selle leida võiks?

Helena (Jenniplika) said...

Tere Ilona,
Mul ei ole seda mustrit alles, aga ajakirja esikaane fotot vaadates tundub, et see on 2011. aasta 1. number. Ajakiri siis ikka "101 ideed". Ehk on seda veel raamatukogudes võimalik näha.

Unknown said...

Suured, suured tänud vastuse eest!