Monday, October 17, 2011

Soktoober...Socktober

Käes on soktoober ja seda kahel põhjusel. Esiteks - maapind kisub külmaks ja vaja varbad talveks sooja kududa. Teiseks - kui kogu su kodu sisustus on remondi tõttu tõstetud kokku 25 ruutmeetrile, siis tõesti käsitööks rohkem ruumi ei jäeta, kui nelja varda jagu. No ja siis ei jäägi muud üle, kui istuda kuskil kompsu otsas ja lasta varrastel välkuda. Siis koodki järjest vaid kaelussalle või sokke või põlvikuid jne. Tikkida võiks ka, aga ma ei leia kõikide nende kompsude seast oma tikkimisniite üles. No tegelt ma tean täpselt, kus nad on, aga nendeni kaevumine tundub absoluutselt arulage tegevus. Seega - koon, koon, koon. Seekord siis mehele.

It´s Socktober. It´s turning colder and colder and toes need to be kept warm. I´ve been knitting many socks and a few neck warmers this autumn. My home is in renovating process and I have no room for my handicraft projects. The only space I can afford is for 4 knitting pins and so I knit, knit, knit. This time for my other half.


Need on mu esimesed varbast kootud sokid ja mustriks valitud taas öökullimuster. Seda saab kududa just alt üles. Ega ma teadnudki, kuidas neid kuduma peaks, aga guugeldasin "toe-up knitted socks" ja leidsin päris palju materjali selle kohta. Kui enamuses pakuti alustamiseks luua 4 silma ja sealt kasvatama hakata, siis minu lõnga ja varrastega sobis paremini 6 silmaga alustamine. Kudusin suht jämeda lõnga ja nr 4 varrastega. Kuna mulle hirmsasti meeldivad palmikud, siis need asutasid ennast öökullide kõrvale keerlema. Mustrit sobitasin kudumise käigus, midagi ette ei planeerinud.

Said sellised lõbusad, soojad ja paksud sokid. Ega nad vist saabaste sisse hästi mahugi :) Hea kodus ringi kooserdada.

These are my first toe-up socks. I used owl pattern once again, since this knitting is done toe-up. Actually, I didn't even know how to knit these, but used Google and found many tutorials on how to start. Most of the tutorials advise to start with 4 loops, but I started with 6. It fitted better. I used No4 pins. 

It was fun to knit and fit the pattern during the process.







No comments: