Wednesday, December 22, 2010

Veel viimased pingutused ehk endale tuhka pähe

Aastalõpp on kole kiire. Kas teil pole? Minul on...ja süüdi olen selles ikka ise, ei keegi muu, sest olen ise mõned asjad viimasele hetkele jätnud. Kuid seda vaid siiski selleks, et saaks teisi toimetada J.

Uude aastasse vanade võlgadega ei minda. Ühe „võla” sain kustutatud mõni päev tagasi, kui üle sai antud ammusest ajast (loe: südasuvest) saati õmblemist ootavad padjakatted ja laudlina. Külgkardinad valmisid juba suvel ehk siis õigeaegselt. Kardinate valmides ütles nende omanik paraku need maagilised võlusõnad: „Ah tee siis, kui sul aega on.” No ja aega ei ole ju kunagi piisavalt ja nii see siis venis ja venis ja venis...kuni eelmise pühapäevani, mil ma ennast lõpuks kokku suutsin võtta. Koos katete ja linaga sai üle antud ka väike nõelapadjatassike.

Teine „võlg” paneb silmad peast häbenema...Nimelt rändas umbes 4 aastat tagasi kappi üks meestekampsun, mille kudumine mitte kuidagi ei edenenud. Seal ta lebas ja ootas oma aega. Parim on asja juures see, et valmis oli saanud juba kogu kehaosa ning pool varrukatestki, aga vot edasi ei miskit. Kampsuni Potentsiaalne Omanik ikka küsis aeg-ajalt, et kuidas selle asjaga lood on, aga aeg tegi taas oma töö ja küsimine jäi järjest harvemaks...kuni selle aasta jõuluootuses teatas toosama Potentsiaalne Omanik, et ta oleks väga rahul, kui jõulumemm tooks talle valmis kampsuni, sest läheb juba külmaks (eelmistel aastatel ju ei läinud, eksju... J). No ja ma lubasin pühalikult, et sel aastal ei pea tema enam mitte külma kannatama. Aga näha oli, et olemasolevast lõngast ikka pikkadeks varrukateks ei piisa ja kolmveeranditega Potentsiaalne Omanik ei leppinud. Aga muud asjad ootasid ka toimetamist ja alles eile siis silkasingi lõngapoodi hinges värelemas kerge kahtlus, et sama lõnga ei pruugi ju enam müügil olla. Oli – aga mitte vajalikke toone. Aga kuna kampsuni kehaosas ka juba mõningad triibud sees, siis saigi teist tooni ostetud. Müüja oli õnnelikum kui mina, sest viimased 3 tokki said müüdud ja riiulisse vaba koht tekitatud, sest seda lõnga enam ei tule. Jõuludeni on aega veel paar päeva, seega teate täpselt, millega ma järgnevad ööd tegelen...aga enne seda tuleb veel üks paar susse valmis viltida J.

Minu jutt tõestab lihtsalt seda, et ma olen siiski vaid inimene... J.

Ahjaa, piparkooke peab veel küpsetama ja mõned kingitused pakkima ja toad uuesti koristama ja jõuluroad valmistama ja külalisi võõrustama ja ise külla minema ja...

Aga viimane ehtetegu on tehtud ja sellega on asjad 2010. aastaks ühelpool. Järgmisel aastal uue hooga.


Viimased toorikud

 Tulgu teie pühad rahulikumalt kui minul!

2 comments:

Diana Tammann said...

Jõudu sulle. Kindlasti jõuad kõik plaanid täita. ;) Nõelapadi on armsake. ;) Ilusaid pühi! :)

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh, Diana. Pühad küll läbi, aga aastavahetus tulemas, seega - head aastavahetust :)