Sunday, June 5, 2011

Kaua tehtud kaunikene...Finally

Valmis sai...uskumatu, aga tõsi :)




Esimest korda kirjutasin ma sellest sallist 15. märtsil, kui olin kudunud paar nädalat ja asi ei tahtnud sugugi edeneda. Hiljem selgus, et edenemine jäi veelgi viletsamaks, sest äärepitsi kudusin aeg-ajalt vaid pool rida päevas.




Ei teagi, mis selle salliga oli või miks ta ei tahtnud valmis saada, aga nüüd on siiski kõik. Tehtud! Pärast salli venitamist imestasin ma sarnaselt eelmiselegi korrale, et selline ilus asi on tulnud.

Lubasin eelmine kord, et see sall saab kindlasti olema nuppudega, kuid nii ikkagi ei läinud. Mulle meeldis pohlalehekiri juba esimesel korral, kui "Haapsalu salli" raamatu lahti lõin, kuid siis veel kudumiseks ei läinud. Plaanisin küll esialgu, et teen äärepitsi nuppudega, kuid arvestades kui vaevaliselt kogu asi seekord edenes, jäid nupud ka ära. Ehk ilmuvad järgmine kord...




Aga ma ütlen siiski, et ma olen ülirahul, et alla ei andnud ja lõpuni pingutasin, sest tulemus on minu silmis ikka imeilus.

Kasutasin seekord Ogre lõnga ja võrreldes Raasiku omaga on ta palju peenem, ühtlasem ja seetõttu ka õhulisem ja imelisem. Samas on ta kõigi nende heade omaduste tõttu ka palju-palju õrnem. Ma arvan, et sellega sobibki ainult Ammende Villa suveterrassil kohvi rüübata :o)




Tehnilised andmed:
Lõng: lumivalge Ogre
Muster: Pohlalehekiri
Suurus: 67x155cm
Vardad: põhiosal 3,5, äärepitsi loomisel 5 ja kudumisel 4
Äärepits: raamatus eelviimane, pits on eraldi kootud ja külgeõmmeldud

Enda jaoks oli varem maha pandud tähtaeg, et sall peab valmima hiljemalt juuni alguseks. Selle täitmise eest võin endale nüüd pai teha :)

Ning vaatamata kogu "projekti" venimisele, venimisele ja veelkord venimisele tuleb tunnistada, et tegelikult on juba ootamas Malabrigo naturaalvalge lõng, millest tahaks veel ühe salli teha. See peaks valmis saama juuli lõpuks. Hetkel vaidlen veel iseendaga, kas ikka läheb tegemiseks või ei... Vaatame, kumb otsus peale jääb :)

Ilusat suvealguse nautimist!


Finally it is finished :)

Enjoy the summer!



I first wrote about this shawl on March, 15th. I had been knitting for two weeks by then. Somehow it didn´t proceed, because at times I knitted only half a row per day.

Last time I promised that the next shawl would be with nupps but - no nupps, I have to admit.  I liked this pattern already the first time when I opened a book about "Haapsalu shawl", so I picked this one. But I´m very happy with the result, because it is just beautiful!

6 comments:

Pille said...

Ilus sall! Aga tuleb maha müüa- muidu ei jaksa Ammende Villas kohvi osta:)))

Kai:) said...

Väga uhke ja õhuline,armas muster-ise nii lihtne,aga lõpptulemus on pidulik!Jõudu järgmisteks sallideks:)!

Ülle said...

Väga uhke sall!

Muhv said...

Väga armas ja kena sall!

Diana Tammann said...

Tubli, tubli. Ilus sall. :)
Pildid mulle väga meeldivad.:)

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh Pille, soovituse eest! Aga ma vist ikka ei müü. Pigem viin taara ära või jätan üldse Ammendes käimata :o)

Ja kõigile teistele ka aitäh hea sõna mahajätmise eest. Tore ju ikka, kui kiidetakse ;)