Monday, March 7, 2011

Mõista-mõista, mis see on?


...ämblikuvõrk?...turuvõrk?...heegeldatud...eee...heegeldatud kivid? Õige! Just - heegeldatud kivid.


Idee autor Margaret Oomen on seda ideed lahkesti ka The Purl Bee blogis jaganud. Sealt leiad ka step-by-step õpetuse, kuidas kivikesi katta.  Samuti on olemas ka tema Etsy pood, kus neile, kes isetegemist pelgavad, kivid ka müügis on. Samas ütlen julgelt kõigile kahtlejatele, et kui minusugune algaja heegeldaja (sest see on tõesti üks neid käsitööliike, mida ma väga-väga vähe teinud olen) asjaga hakkama sai, saab absoluutselt igaüks. Kusjuures kõige suurem lõbu ongi lihtsalt heegeldada ja heegeldada ilma, et mingisugust mustrit, kettsilmuste arvu või mida iganes veel, jälgima peaks. Päris vabaheegeldamiseks on seda vist liig nimetada, aga igaüks saab oma fantaasia täpselt niipalju tööle panna kui tal seda on. Autor ise on mõtte juba niikaugele viinud, et valminud on mitmevärvilised ja riidetükikestega kokkuheegeldatud variandid. Tegu on kahtlemata omapärase ja ideedest tulvil tekstiilikunsnikuga, kes on samaaegselt ka arst ja ema 4 lapsele - ja mitte ilmtingimata selles järjekorras.

Praegusel ajal on küll vist suhteliselt raske loodusest selliseid kive leida, aga kui päike edasi lund paitab, saab varsti neid juba noppida. Õnneks on minul kuuris kastike kividega, mida igal suvel peenrale sätin või lillepottidesse topin. Sealt sain mina neid noppida.


Kus selliseid kive kasutada? Eks see ole igaühe enda teha. Minu idee on panna need suvel aialauale lina äralendamast takistama... Samas lebasid valged kivid nädalajagu mu diivanilaual suurel puuvaagnal, sinised aknalaual. Päris tihti jäi pilk nendele pidama. Ma suudan silme ette manada mitu inimest, kellele ma võiks neid kinkidagi... midagi uut ja ootamatut.

What are these? And the answer is: crocheted stones. This idea really caught my attention and I just had to try it out. I´m really bad when it comes to crocheting and if I was able to do this, so are you. You do not have to follow any patterns - do as you please. It´s fun, fun, fun. You can read more about the author of this simple jet great idea, Margaret Oomen, from her blog Resurrection Fern. The tutorial can be found in The Purl Bee blog. In case you´re not sure whether to make these cute little stones on not, you can by them from Margaret Oommen´s Etsy Shop. Have fun!


Kusjuures alles pärast postitamist meenus, et suvel sai lastega kivikesi värvitud. Kõik said endale lepatriinu välimuse. Osad päris suured nii, et tõsta kahe käega, osad pisitillukesed.

Nagu selgub, saab kividega nii mõndagi ette võtta!

Just after posting I remembered that last summer I did some painting with my children. We painted stones and the stones become ladybugs. As you can see, there are lots of things you can do with stones!

4 comments:

Kadri Kivistik said...

Nii ägedad! Suvel on hea neid ka nt paberihoidjatena kasutada - mäletan, et mul oli alati probleem, et kõik paberid tahtsid ära lennata kui aknad lahti olid :) Kaunistustena lillede vahele oleks ka kindlasti suurepärased!

Helena (Jenniplika) said...

Tere, Kadri :) No minu arust on ka väga ägedad! Kui ma selle idee leidsin, siis ma kohe ei saanud silmi neilt ära. Ma arvan, et neil on üsna piiramatu kasutusvõimalus.

Diana Tammann said...

Algul vaatasi, no mida Helena on teinud... Aga tegelikult vahva ju. Ilusad kivid kaunistavad nii kodu kui õue. Ja tõesti suvel saab neid lausa otstarbekalt kasutada. :)) Vahva!

Helena (Jenniplika) said...

Tead, Diana, nende kivide tegemine oli midagi nii teistsugust võrreldes minu igapäevanokitsemistega, et see oli tõesti mõnus! Oleks neid hetki vaid rohkem :)