Monday, February 28, 2011

Minu uus parim sõber


Komplekt kaelakeest ja kõrvarõngastest.
Materjal: Fimo/Cernit, vahehelmed metallist

  
Mitu fotot saab teha digifotokaga -25 kraadises külmas, kui salves on 4 AA patareid? Juhul, kui Sa ei tea, siis vastus on 4. 4!!! Karjuv ülekohus ja tühjus rahakotis või hinges, sest valik on, et kas ostad neid 10 pakki ja saad hädavajalikud klõpsud tehtud, või jätad lihtsalt tegemata ja ootad soojemaid aegu. Nojah, tegelikult on ju veel kolmas võimalus ka – osta akud! Ma jõudsin selle kolmandani nüüd, kui patareisid oli kulunud juba valusalt palju.Tõukeks sai toosama -25 kraadi ja 4 kaadrit. Enam ei suutnud oodata...Tegelikult oleks pidanud juba ammu-ammu seda tegema, aga noh, eks ma olen ju inimene nagu iga teine ja lükkan mitte-nii-hädavajalikke-asju „homse” peale. Hiljuti ütles üks meesterahvas mulle nagu muuseas, et ära lükka asju homse, vaid ülehomse varna, saad kohe kaks vaba päeva J. Ma proovisin – ei toiminud... No ja siis eelmisel reedel oli pidulik päev, mil mees mulle poest akud ja laadija koju tõi – oisamumeie – koos autolaadijaga! Ma olin täielikus õnduses, lükkasin oma  uuel sõbral, nimetagem teda Panasoonikuks, juhtmed seina ja akud laadijasse ning vaatasin tulede-vilede vilkumist ning läksin rahulolevalt koikusse ära. Minu uuel sõbral on ülelaadimiskaitse ja hulk muud vidinaid, mis teevad kasutamise mugavaks ja mõnusaks. Laupäeva hommikul pistsin akud fotokasse ja asusin „tööle”. Pildile said aegade hämarusest pärit ehted, vahepeal nii suureks kasvanud lapsed ja täiesti sulamatuna püsiv lumi. Õhtu lõpuks lugesin kokku ligi 400 kaadrit. Jipikajeee! Elagu kaasaegne tehnoloogia!

Olgu postituse lõppu lisatud pilt, mis eelmisest korrast siia riputamata jäi. Põhjuseks ikka asjaolu, et see kaader nende viimase korra 4 kaadri hulka ei mahtunud. Aga siin ta nüüd on...


Komplekt: pross, käevõru, kõrvarõngad, kaekaehe.
Materjal: Cernit


My New Best Friend
How many pictures can you take in -25C cold having 4 AA batteries in your camera? In case you didn´t know, the answer is 4. 4!!!! Total outrage. I had a choice of buying 10 packages of batteries and make the necessary shots or wait for warmer days. But – there´s a third choice too – buy rechargeable batteries (I think that´s what they call it, or is it storage cell?)! The third option was always there, but I´m just a human and put that options in „tomorrows´ drawer”. Until now. These 4 shots in -25C degrees where crucial. I couldn´t wait any longer.
Last Friday my other-half brought me my New Best Friend. I cannot describe my happiness. I put the batteries in charger and observed the display – and went to bed. My New Best Friend has all these „modern features” that using it really feels like piece of cake. Next morning I was taking pictures of almost everything. I took nearly 400 shots that day. I am back in action!

1 comment:

Anonymous said...

Ilus!