Monday, November 29, 2010

Kodus kekutamise sokid


Oli see alles lõbus kudumine J. Kui ma mõnda aega tagasi Sokikese Sahtlis seda õpetust silmasin, oli kohe selge, et ma pean seda proovida saama! Lubasin endale, et lõpetan ennem mõned pooleliolevad asjad ära, kuid õnneks on „mõned“ suhteliselt hägune mõiste ja nii ma üsna varsti nende kudumise kallale asusingi. Väga vahva oli kannast ringselt kuduma hakata ja veel lõbusamaks tegi selle kahtlemata Novita Nalle Kukkaketo sokilõng, mis on värvitud kindla rütmiga roosa-kirju-tumeroosaks nii, et kududes moodustuvad iseenesest vahvad triibud-täpid. Kes ei ole seda lõnga veel proovinud, siis soovitan soojalt. Kaunis muster moodustub iseenesest – ausõna J! Mina kudusin õpetuse kohaselt lühendatud ridadega varbaosa. Järgmine kord proovin ehk varbapealset lõpetamist. Sääreosas ei ole lühendatud ridasid kootud, vaid lõpetatud lihtsa 2:2 soonikuga. Roosa ühevärviline osa on kootud Novita Wool lõngaga. Sokkidesse kulus 100g värvilist ja 50g roosat lõnga. Tikand samade lõngade ja kuue klaasist seemnehelmega. Hea kodus kekutada!

Socks suitable for showing offJ: Knitting these socks was a real pleasure. From the moment I saw the tutorial on how to knit them here at Sokikese Sahtel, it was clear that I have to do it! I promised that I’d finish some of my unfinished projects before, but lucky for me „some“is a very hazy term. So I started knitting soon. I used Novita´s Nalle Kukkaketo, which is a very amusing yarn. Its color combinations form all these beautiful stripes and dots. If you haven’t tried it – do it! The pink yarn is Novita´s Wool. I used 100g of multicolored and 50g of pink yarn. Embroidery is done with the same yarns. I also added six glass beads.

4 comments:

Diana Tammann said...

No nende täesti tüdrukute värvi sokkidega sobib ka külas kekutada. ;)

Helena (Jenniplika) said...

:) Ikka-ikka

Unknown said...

kust sa lõngad ostsid?:)

Helena (Jenniplika) said...

Ostsin mõlemad lõngad Pärnust suurest Maximast. Seal väike käsitööriiul olemas. Kukkaketo lõnga peaks olema ka Rüütli tänava lõngapoes saada, aga hind oli seal kõrgem.