Tuesday, April 23, 2013

Mis tehtud, mis teoksil...


Ma ei ole üle kuu aja blogisse midagi lisanud. Kevadel kipub aeg käest kaduma. Õhtud lähevad valgeks ja tegutsen rohkem nelja seina vahelt väljas. Siiski on mõned asjad käsil, lihtsalt tempo on aeglasem.

Savi ei olnud ma väga-väga kaua kätte saanud võtta. Poolik pakk seisis kuude kaupa keldrinurgas ja ootas oma aega. Nädalake tagasi see aeg ka saabus. Kiusatus oli paisunud liiga suureks, et sellest mööda minna.

Nii rullisingi ühel õhtul savi lauale laiali. Kuna tegelikult soovin teha pisut kausse-kruuse-vidinaid juurde, aga glasuuride osas selge mõte veel puudub, siis tegingi kõigepealt neidsamu linnukesi. Mõte on katsetada erinevaid Botzi pintselglasuure ja ARS-i kristallglasuure. Siis selgub täpsemalt glasuuride käitumine põletusprotsessis ja saab juba edasi otsustada.




Kuna olen linnukestel kasutanud erinevaid mustristruktuure (kõrgemalolevad, süvendatud), siis saab selgemalt aimu glasuuride voolavuse ja katvuse kohta.

Kõigepealt lähevad nad aga eelpõletusse, saavad seejärel viimase lihvi ja siis - glasuurima.




Näpud sügelesid piisavalt, et teha veel paar asja, millest hetkel näitan vaid väikesi fragmente.




Need esemed lähevad glasuuri alla siis, kui lindude peal katsed tehtud.




Lisaks on mul käsil üks kudumistöö, mille lehemuster võetud "Haapsalu räti" raamatust. Lõngaks Rowan Fine Lace. Koon mõnuga, mis seekord tähendab seda, et õhtu jooksul edeneb töö edasi ca 10 rida. Vahelduseks on nii väga mõnus!



Lisaks sellisele käsitööle on muudki käsil - muru riisumine, mutimullahunnikute tasandamine, lillepeenarde väetamine, aiamööbli hooajaks ettevalmistamine jne. Ehk siis igakevadised rõõmud, mis pärast pikka talve tunduvad nii ahvatlevad!



3 comments:

Liia käsitöö said...

Nii armsad linnukesed!

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh, Lillelemb. Need linnukesed lähevad täna õhtul eelpõletusse :)

Zarate boccuzzi Tadeo b said...

Beautiful. Y don't understand tour language...it's a pity