Friday, December 14, 2012

Vahvad ideed





Aeg-ajalt kolan ma Pinterestis. Seal on ikka igasuguseid asju. Mõnda aega tagasi sattusin ühele väikesele õpetusele, kuidas savist linnukesi vormida. Mõtlesin proovida. Ja muidugi lõi peas helendama tuluke, et meie enda, Eestimaa proua Polkovnik, on selles kunstis juba ammu hoomamatul tasemel. Sellekohast tõestust võite leida tema blogi mitmetest postitustest, üks nunnum kui teine.

Igatahes, kolasin mina edasi tolles samas linnuõpetuse blogis ja leidsin veel, kuidas neidsamu voolitud linnukesi värvida. Jube vahva idee, mu arust! Väärt proovimist.

Selle voolimise õpetuse kohta pean muidugi mainima, et esimene linnuke ei tahtnud mul ikka väga hästi välja tulla. Juba soovisin, et mul oleks proua Polkovniku hädaabinumber olemas. Aga - harjutamine teeb meistriks. Ehk teisisõnu, paar kindlat liigutust ja linnukesed vormuvad nagu iseenesest. Neid paari liigutust "muidugi" sellel fotoõpetusel ei ole, aga eks see olegi ilmselt igaühe enda mõttetöö vili.

Kuna mul on ehetetegemisest savijääke täitsa kopsakas karbitäis, siis kasutasin harjutamisel just neid. Nii mõnusad kirjud linnud tulid.




Aga ma tahan väga-väga proovida ka seda teist õpetust, kus linnuke ära värvitakse. See annab väga palju lisavõimalusi!

Ehk siis - kellel pikkade pühade ajal söömise kõrval tegutsemistahe tagasi tuleb, siis esialgu piisab väikesest näpuharjutusest saviga. Kusjuures selle kõigega saab hakkama ka iga laps. Minu ja kahe eelkooliealise lapse tehtud linnukesed rändasid ühe lasteaia jõululaadale, et koguda raha nende lõpuekskursiooniks. Loodame, et oli abiks.




Kui sült-vorst-liha juba allapoole vajunud, siis minge kohe õue kelgutama-suusatama. Sellist vahvat lumemöllu ei ole ju pea terve aasta olnud :)

Ärevat pühadeootust Sinulegi!




3 comments:

Triin said...

Väga armsad linnukesed :)

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh, Triinu.

Polkovnik (Kadri) said...

Vaat kui hilja ma sellise toreda postituse leian. Oled ju täiesti õigel teel - sa ei kujuta ettegi, kui palju on meie majas tehtud just seesuguseid siiruviirulisi jääkide-linnukesi. Suurem osa neist lasteaias sõpradele laiali jagatud :)
Ega sellest Polkovniku-hädaabist poleks kasu olnud. Ta oleks öelnud, et proovi veel, küll hakkab tulema.