Monday, December 3, 2012

Raagus puud...Bare trees


These are the double mittens that I made for Him. Actually, these are the very first mittens that I made for Him. I used 100% sheep wool yarn (2ply) and 2mm needles. The inner layer is red and outer one is gray. 

 


Nendel kinnastel on omamoodi kummaline sünnilugu. Kuduma hakkasin neid vist septembris. Kui mees mulle ükspäev nukra kukekese pilguga otsa vaatas ja ütles, et temal ei ole ühtegi paari kahekordseid kindaid, siis mõistsin, et nüüd on viimane aeg. Kui ma mõtlema hakkasin, siis meenus, et ma ei ole talle tegelikult kunagi ühtegi paari kindaid kudunud, ei ühe- ega kahekordseid.

Mõtlesin kohe, et teen maavillasest lõngast. Ikka sellised mehised-karused kindad. Värvivaliku otsustas talvejope. Aga päris tavalisi ka ei tahtnud ja esialgu mõtlesin vallatleda pisut soonikuosas. Esimene vallatlemine kiskus naiselikuks ära. Tõestus on siin ja siin.




Aga ma ei jätnud jonni. Kasutasin sooniku pahempidisel osal hoopis õhksilmuse varianti ja voodri punane hakkas vahvasti läbi paistma. Mulle täitsa meeldis. Algselt plaanisin kududa kirikindad, kuid mees ei tahtnud. Siis mõtlesin, et koon ühevärviliselt valmis ja tikin midagi peale. No ei tulnud head mõtet. Seejärel proovisin porgandeid ja peete heegeldada, aga väikesed porgandid ei näinud üldse efektsed välja ja nii loobusin jälle. Siis tahtsin teha midagi nööpidega, aga see ei tundunud taas väga mehine. Kõige selle mõtlemise järel oli möödunud juba kaks kuud ning lumi tuli maha. Mees hakkas kindaid küsima. Ja siis võtsin ühel õhtul kindad ja peenvillased lõngad kätte ning tikkisin hoobilt raagus puud, viimased tuulest viimata lehed ja lõbusa leevikese. Aega läks täpselt 35 minutit. Aga näe, mõttetöö võttis kaks kuud aega :)




Kudusin 2mm varrastega. Lõngaks Läti maavillane.

Nüüd vaatab nukker kukeke mind hoopis lõbusama pilguga.






4 comments:

Diana Tammann said...

Nunnumeeter on nüüd küll põhjas. Nii kenad kindad. :)

Helena (Jenniplika) said...

Ja väga soojad ka :-)

Eelika said...

Tohutult armsad käpikud! :))

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh, Eelika :)