Sunday, March 4, 2012

Sallimüsteeriumi 6. vihje...6th hint of the Shawl Mystery




Saigi minu Monica valmis! 6 nädalat kudumist ja nüüd on kuidagi imelik tunne, et see läbi on. Minu esialgsed kahtlused, et see lõng äkki hästi vormi ei hoia, osutusid õnneks alusetuks. Vormi hoiab ja sall sai paraja suurusega ka. Samas ei ole ma siiski rahul lõnga koostisega, mistõttu edaspidi koon selliseid salle endiselt vaid villasest lõngast. Kuigi kudusin 3,5mm varrastega jäid salli mõõdud suhteliselt tagasihoidlikeks. Kui 100% villane lõng annab tavaliselt üsna palju märjalt venima, siis see mitte. Kes mu postitusi eelnevalt lugenud, see teab, et lõng on olnud selle kudumise ainuke küsimärk. Nüüd ütlen kokkuvõtteks, et enam ma sellist lõnga ei kasutaks ja teistele ka seda ei soovita, kuigi kududa oli mõnus.

And my Monica is finished! 6 weeks of constant knitting and now it feels kind of weird, that it is over. Fortunately it turned out that this yarn holds shape pretty well, but I am still 100% convinced that I will never use that kind of yarn for lace again. It has too much acrylic (63%) and polyamid (7%) in it. I prefer 100% wool when knitting lace.



Tehnilised andmed:
vardad 3,5mm
lõngakulu ca 70g
valmismõõdud 120x60cm

Technical data:
3,5mm pins
yarn ca 70g
final mesurements 120x60cm


Mida siis lõpetuseks öelda. Mõnus kudumine oli ja nädalane vihjete intervall oli tegelikult väga paras, et rahulikult kududa ja samas mitte maha jääda. Ise olen rahul, et suutsin projekti ajalistesse raamidesse jääda ja ei venitanud kudumist 6 nädalast pikemaks. Nüüd aga tagasi muude kudumiste juurde, sest üks sall on veel varrastel, kuigi seekord mitte Monica. Eks te mõne aja pärast näete :)

Suur tänu Meeli, et Sa sellist sallimüsteeriumi võtsid vaevaks vedada!

It was a great project and weekly hints were very convenient. Weekly interval gave enough time to knit and not to stay behind. I am pleased that I managed to stay in suggested time limit - 6 weeks. And now back to other knitting projects, this time something other than Monica. 

And greatest thanks to Meeli, who was and is a head of this project and also the author of this beautiful shawl!






Lõng ei ole laiguline, vaid tegu on varjudega, mis pildistamise ajal puudelt langesid.




4 comments:

KK said...

Väga ilus!

Meeli said...

Valgel lume taustal puude varjudega erinevate toonidega roheline sall - imeilus pilt!
Sa pole lõngakoostisega rahul. Aga kuidas ta katsudes on? Kas pehme?

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh :)
Meeli - pehme on küll, aga kuidagi "tehis" on kõik see tunne.

Anonymous said...

Imeilus! See värv on võrratu - kevad hakkab saabuma ja mind tabab rohelisehaigus :)
Susa