Tuesday, March 12, 2013

Kuidas ma kardinapuust sukavardahoidiku tegin...Sock needle holder




Mõnda aega tagasi juhtusin lugema Ülle blogis sünnipäevapostitust , kus toimumas väike loosiratas. Paraku juhtusin ma seda lugema siis, kui kuupäev juba kukkunud oli. Tavaliselt ma loosiratastes ei osale, sest olen "näääh, jälle ei vedanud" tüüp. Ma ei ole vist kunagi midagi kuskil võitnud. Aga seekord oleks väga tahtnud, sest see sukavardahoidik, mis Üllel seal oli, on olnud mu ammune unistus.

Esimest korda nägin sellist asja oma 3-4 aastat tagasi netiavarustes. Jube põnev ja asjalik vidin. Tookord otsisin seda tikutulega nii ja teistsuguse nimega taga, aga miskit asjalikku ei leidnud, peale ühe lehe. Kui õigesti mäletan, siis see leht. Kahtlemata on seal väga kihvt valik, kuid hind tundus mulle pisut "too much". No ja sinnapaika see siis jäi.

Kunagi hiljem jooksis see teema mul uuesti läbi ja siis pakuti sarnast vidinat ka Etsys, aga selgus, et kõik juba ära müüdud.

Nüüd siis tõi Ülle selle teema jälle päevakorda. Kommentaaridest aga selgus, et temalt seda hetkel tellida ei saa. Aga minu mõte oli ärevaks aetud ja otsustasin midagi ise välja mõelda. Natuke nuputamist ja pähe kargas mitu erinevat asja, millest seda teha. Kõige operatiivsem oli tollel hetkel - kardinapuu.

Ostsin  110cm pikkuse Sunoreki U-kardinasiini kompleti, millel lisavidinad kaasas. Hind 3.75. Nende vidinate hulgas on 2 otsakorki, mis sobivad ideaalselt sukavardahoidiku tegemiseks. See konkreetne siin oli metallist.

Mees lõikas relakaga õige pikkuse välja, mina viilisin lõikepinnad ja nurgad siledaks, panin otsakorgid paika ja voilaa - sukavardahoidik ongi valmis! Töö kiire ja korralik. Ma olen sellega tõeliselt rahul! Ilmselt on saada ka plastmassist kardinasiine, millele sarnased korgid käivad. Siis ei peaks relakat üldse kasutama.

Ja muide, tasub kohe teha kaks hoidikut, sest enamik meist koob kindaid-sokke ikkagi kaks korraga.

Kunagi olen Sunorekist ostnud erinevate kardinate tegemiseks detaile. Ma olen täiesti kindel, et ka neid otsakorke saab seal eraldi tellida, sest siis saab ühest siinist kohe mitu hoidikut teha.

Head meisterdamist!

Aga Ülle, kui Sa peaksid kunagi oma mehe ikkagi sinnamaale saama, et ta sama asja ka puidust treib, siis ma loodan, et kuulutad seda kõva häälega enda blogis ka :))


Selline tootesilt ehtis ostetud kardinasiini.


Komplektis on kardinasiin koos muude vidinatega, sealhulgas kaks otsakorki, mida vaja lähebki.


20cm pikkuste varraste jaoks lõika 1-2mm pikem siinijupp. Kuna relakaga lõigates jääb lõikepind
karvaseks, siis tuleb see korralikult siledaks viilida, et kudum sinna takerduma ei jääks.



Libista pooleliolev töö siini otsast sisse ja pane kork peale.


Nüüd pole karta, et kotis kaasas kandes silmad varrastelt maha jookseks.



Kes tahab, võib korgid ka omavahel ühendada, et miskit kaduma ei läheks.



10 comments:

Diana Tammann said...

Lahe! Siin kohal sobiks naeratav smail pöial püsti käega. :))

Ülle said...

Väga kihvt! Nii nutikas lahendus!

Monika said...

Väga hea mõte!
Ise ei tuleks sellise mõtte pealegi!

Triine said...

Geniaalne!

Arella said...

No küll on ikka nutikaid inimesi :) Väga lahe!

Krissumissu said...

Oioioiiiiiii kui lahe idee ja vajalik idee !

Kai:) said...

Appike kui geniaalne!!Suur tänu seda ideed jagamast!:)

Helena (Jenniplika) said...

Tore kui keegi sellest kasu saab :-) Jagatud idee on hea idee.

Lilian said...

Täitsa lahe idee!

Helena (Jenniplika) said...

Muide, käisin paar päeva tagasi Sunorekis ja sealt on tõesti võimalik kõiki detaile ka eraldi osta. Isegi värvivalikut oli :)