Monday, October 22, 2012

Imelised põlvikud...Miraculous knee-highs




See toon on õige.
This is the actual shade.


Imelise põlvikud - just selle märksõnapaari all on need pea aastajagu mu mõttes olnud ja peas keerelnud. Aasta tagasi hakkasin neid juba kudumagi, kui kuna toona sattus kätte vale lõng, siis soiku see jäigi. Kuid nende põlvikute mustri rütm kummitas mind ikka veel ja kui Isetegijates selle aasta Soktoober välja kuulutati, siis oli selge - kas nüüd või mitte kunagi!

I have planned to knit these knee-highs already for a year now. I even got started, but the yarn I used was a bad choice and  I quit. But they stayed in my mind and I couldn´t get them out of there, so I started again and this time it took me just seven evenings to finish. I´m really-really pleased how they turned out.



Lakeside  (autoriks Julia Vaconsin) on muster, mis esmalt tundub tingimata keerukas kududa, kuid on tegelikult väga-väga lihtne. Pidevad kindlad mustrikordused teevad nendest tõelised pilgupüüdjad.

Kudusin neid seitse õhtut, kuigi esialgu arvasin, et läheb kaks korda nii kaua. Vardad 2,5mm.
 Lõngaks Drops BabyAlpaca Silk (50g=167m), mis on pisut jämedam, kui originaaljuhendis soovitatu.
Siiski tulid ka sellest õhulised, pitsilised põlvikud.

Lakeside by Julia Vaconsin is the pattern, that seems really complicated at first, but is actually very simple to knit. The author suggested slightly finer yarn, but I used Drops BabyAlpaca Silk (50g=167m), and it worked just as well. The result is very feminine and delicate.


Sellel fotol on tegelikust luitunum toon


Kuna mulle endale see muster väga meeldis ja kudumine ei olnud ka "raketiteadus", siis otsustasin õpetuse eesti keelde tõlkida. Ehk leidub veel keegi, kes soovib neid kududa, kuid eelistab seda teha eestikeelse juhendi järgi. Loodan tõlke paari päeva jooksul siia üles riputada.

As I enjoyed this project so much and it was not a "rocket science", I decided to translate the pattern into Estonian. I will post it in a couple of days.






5 comments:

Iglu said...

oi oi kui ilusad põlvikud. See lõng on minu hetke lemmik. Jään ootama eesti keelset juhendit. Veelkord, väga- väga ilusad põlvikud

Helena (Jenniplika) said...

Aitäh, Iglu :) Nüüd on õpetus juba üleval ka.

Iglu said...

Jah eile märkasin, et on olemas. Märkasin ka su errori probleemi. Mulle tundus, et sa ei olnud ainus, kellel error tekkis. Minul näiteks ei näitanud paar päeva tagasi reading listis mitte midagi

Anonymous said...

Tere! Väga ilusad põlvikud!
Aga ma ei leia kuskilt õpetust :(
Palun juhendage, kust leida.
chrystye11@gmail.com

Anonymous said...

Juba leidsin ja lippan poodi varraste ja lõnga järele! Aitäh, imeilus muster!