Sunday, October 30, 2011

Tüdrukute sokid...Her socks




Soktoobris sai valmis veel kaks paari sokke - seekord tütarlapsele. Kuna lõngavalik oli kudumise hetkel kesine, siis esimene paar sai sinise ja punasega. Tütarlaps reageeris sellele mossitavalt, sest: "Need on ju poiste värvid!"
Omavahel öeldes, punane ei ole ju, eksju :) Aga tütarlast see ei mõjutanud. Pakkusin siis, et tikin lilled peale. Tütarlapse arvates see sobis. Nüüd on meil kodus sini-punased lilledega tüdrukutesokid.

Ja-jah, ma saan tegelikult ju ise ka aru, et kanna peal need tikandid kaua vastu ei pea, aga olgu need sokid siis just selle katsetamiseks :)

I managed to knit two more pairs of socks in Socktober - this time for a girl. I didn´t have many colors to choose from and so the first pair is in red and blue. The little girl was not happy saying: "These are boys´ colors!"
Okay, I know and you know that they aren´t, don´t we :) But she didn´t. I offered to add a little embroidery with flowers. She agreed. Now we have girlish red and blue socks with flowers.

And I do know, that these flowers will probably not last on the heels of the socks, but... 



Teine paar sai tehtud lillast Novita sokilõngast. See oli veel ainuke selleks hetkeks järelejäänud sokilõng.
Tahtsin labases koes sokke, seetõttu mõtlesin, et proovin väikest uuendust soki ülaäärel. Lõin silmad vardale "frilled cast on" meetodiga. Ma ei teagi, kuidas eesti keeles selle nimetus on. Tegelikult ei jää selline serv soki soonikus serva taustal sugugi välja paistma. Teinekord enam ei teeks, aga sai vähemalt ära proovitud.

The second pair is from lilac Novita sock yarn. I wanted to knit very simple socks and decided to decorate the upper edge with frilled cast on, but I have to admit, that it doesn´t stand out and I will not use it on socks again.


Soonikuosa viimasel real vahetasin kahe parempidise silma kohad ära (palmikukeerd). Nii lihtsad sokid saidki. Aga vähemalt tüdrukute värvi :)

Simple socks. But at least in girlish color :)




2 comments:

Triin said...

Armsad sokid mõlemad :)
Huvitav, kust küll lapsed võtavad, et on olemas poiste ja tüdrukute värvid :) Tegelikult on ju meeste riidevalikus roosa täitsa olemas ja tüdrukutele meeldib vahel vägagi ilus helesinine ;)

Helena (Jenniplika) said...

Eks see üks sissejuurdunud asi ole ja me ise "toidame" ka seda mõtteviisi ostes tüdrukutele ja poistele just nende soole "tüüpilisi" värvikombinatsioone. Ja eks kaubanduses valitseb ka selge suunitlus.Aga õnneks on tõesti erandeid, nagu poistele roosa ja tüdrukutele pruun :)